A kültéri kényelem szakértője!

Kültéri bútorok

A kültéri bútorok termékeit úgy válogattuk össze, hogy azok széles körben, különböző igények, adottságok és felhasználási mód szerint kielégítsék a vásárlóink igényeit. A választékban megtalálhatóak asztalok, székek, kanapék, padok, függőhinták, bútor szettek, kifejezetten erkélyre szánt bútor összeállítások, tárolók, dobozok, napozóágyak és belétásgátló megoldások. Kizárólag olyan termékeket kínálunk, amelyeket mi is szívesen használunk!

Amennyiben esetleg nem találtad meg a kedvedre való terméket, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot (ide kattintva).  Válogass kedvedre a többit bízd ránk! Számunkra a Te elégedettséged a legfontosabb!

Találd meg az erkélyed, teraszod, kerted központi elemét, azt a kerti széket, kerti asztalt, kerti kanapét, függőhintát, amit a mindennapokban használni fogsz. Több féle anyagból készítet bútorok közül választhatsz, legyen az fém, fa, műanyag, rattan, műrattan. Széles választékot kínálunk lakberendezési stílusokból is. 

Valamennyi termék kültéri használatra alkalmas, azonban fontos, hogy a jövőbeni felhasználásnak megfelelő bútort válasszuk ki, mert különbség lehet a teraszok, erkélyek eső, szél, nap (UV) kitettségében, ezért a termék leírásokban érdemes tájékozódni, hogy mi a gyártói ajánlás a bútorok felhasználásánál.

Milyen termékeket találsz ebben a kategóriában?

Kerti bútorok

A kínálatunkban olyan kerti bútorok mutatunk be, amelyeket kifejezetten kültéri használatra terveztek. Az anyagok, amelyekből készülnek, strapabíróak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, például az esőnek és a napsütésnek (UV). A leggyakrabban használt anyagok közé tartoznak a fém, a fa, a műanyag és a rattan. Ezek a bútorok kényelmesek, stílusosak, és kényelmes pihenést biztosítanak a szabadban, erkélyen, teraszon. A tipikus kerti bútorok közzé tartoznak a kültéri székek, a napozóágyak, a kültéri asztalok, a hinták és a kültéri padok, kanapék. A kerti bútorok lakberendezési stílus szerint is eltérő lehet, azonban a kínálatunkat úgy válogattuk össze, hogy abban megtalálható legyen a modern, minimalista, hagyományos stílusú kerti bútorok, amiket különböző színekben és mintákban teszünk elérhetővé.

A kerti bútorok egyébként egyre népszerűbbek a lakberendezésben is, hiszen a kültéri helyiségek is egyre inkább beépülnek a lakások életébe. Ezek a bútorok különleges hangulatot adnak az erkélyeknek, teraszoknak és kerteknek, valamint a megfelelő kiegészítőkkel és dekorációval tökéletesen illeszkednek a lakás designjához. A kerti bútorok kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az anyagokat, a méreteket, a kényelmet, a karbantartást, árakat, illetve a funkcionalitást is (pl. összecsukható kerti asztal, összecsukható kerti szék, karfás kerti étkezőszék stb.), azért hogy a lakberendezési elképzeléseknek megfelelőt megtaláljuk.

Kerti asztalok, székek

A kerti asztalok, székek egy olyan bútordarabok, amelyeket a szabadban, kertben, teraszon vagy erkélyen használhatunk, különböző felhasználási céllal. Ilyen lehet pl. barátok, vendégek fogadása és vendégüllátása, pihenés, relaxálás, étkezés a szabadban, egy érdekes könyv olvasásása, hosszú beszélgetések kényelmes helye és így tovább. Általában a kerti asztalok és székek szettben kaphatóak, de a webáruházban lehetőség van külön-külön megvásárolni ezeket, így akár különböző anyagokat, lakberendezési stílusban készült bútorokat összekombinálni a saját ízlésed szerint. A székek, asztalok anyagát tekintve készülhetnek fából, műanyagból (polipropilén), fémből, rattanból, bambuszból. A webáruház kínálatában különböző méret és forma közül lehet válogatni, legyen az egy kicsi kávéasztal, bistró szett, erély bútorok, vagy nagyobb teraszon egy kerti étkezőasztal szett. Felhasználási mód szerint a kínálatban elérhető az összecsukható vagy a rakásolható kerti asztalok, székek, amelyek könnyen mozgathatók, kis helyen elférnek (helytakarákos megoldások), azért hogy a kényelmes és rugalmas felhasználás érdekében megfeleljenek az erkély, terasz adottságainak.

Milyen anyagból készült kerti bútort válassz?

A kerti bútorok között több féle anyagból készült termék találhatóak meg, alább bemutatjuk a legjellemzőbb anyagokat, amikből kerti bútort gyártanak.

Fa kerti bútorok

Természetes, időtlen megjelenést kölcsönöz a térnek, azonban inkább a klasszikus, skandináv lakberendezés kedvelőinek javasoljuk. Tartóssága és karbantarthatósága az egyes fafajtáktól függ. Jellemző, hogy a fenyőnél valamivel keményebb fából készítenek kerti bútorokat pl. akácfa, teakfa, Készülhet egzotikus faanyagból is pl. rubberwood.

Fém kerti bútorok

Erős és tartós szerkezet, könnyen tisztítható, de meleg időben túlhevülhet, hideg időben pedig rideggé válik. Az idusztriális, ipari lakberendezés jellemző anyaga. Különleges megjelenést biztosít, így azoknak javasoljuk a fém kerti bútorokat, akik a klasszikus, hagyományos kerti bútorokkal ellentétben különlegesebb bútordarabot keresnek.

Műanyag kerti bútorok

Nagyon népszerű anyag. Sokaknak a klasszikus vékony műanyagból készült kerti bútorok jutnak az eszükbe, azonban manapság nagyon designos, modern megjelenésű tartós műanyag kerti bútorokat gyártanak, amelyek könnyűek, strapabíróak és tisztításuk egyszerű. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a modern, minimalista megjelenést és tartós megoldást keresnek kültérben.

Rattan kerti bútorok

Különböző típusú rattan anyagokat ismerünk, például természetes rattan és műanyag rattan (polirattan), amelyek eltérő tulajdonságokkal és árakkal rendelkeznek.

A természetes rattanból készült kerti bútorok időtlen megjelenésükkel, talán a legnépszerűbbek valamennyi kerti bútor között. A rattan anyagot az indiai óceán és az ausztrál térség esőerdőiben őshonos növényekből nyerik ki. A növény száraiból fonott bútorok a trópusi országokban nagyon elterjedtek, de a modern dizájnban is egyre inkább népszerű. Könnyű, rugalmas és tartós, kis mértékben ellenáll a nedvességnek és az időjárás viszontagságainak, ezért fontos hogy inkább fedett kültérben használjuk és ne tegyük ki erős UV sugárzásnak.

A műanyag rattan, vagy más néven polirattan egy olyan műanyagból készült szál, amely a természetes rattan fonatának textúráját és megjelenését imitálja. A műanyag rattan rendkívül időjárásálló, ellenáll a korróziónak és a penészesedésnek, így nagyon népszerű anyaga a kültéri bútoroknak. Emellett rendkívül könnyű, így könnyen mozgatható, tisztítható és karbantartható. A műanyag rattanból készült bútorok sokféle stílusban és színben elérhetőek, így alkalmasak lehetnek a különböző lakberendezési stílusokhoz.

Terazzo kerti bútorok

Modern és elegáns megjelenést kölcsönöz, de nehezebb és drágább anyag, mint a fa, vagy a műanyag. A terazzo egy olyan anyag, amelyet betonba ágyazott apró kő- vagy márványdarabokból készítenek. A kövek és a márványdarabok lehetnek különböző színűek, amelyek lehetővé teszik az anyag széles színválasztékát. A terazzo anyagokat erős és tartós betonréteggel kombinálják, amely ellenáll az időjárásnak és a kopásnak. A karbantartása viszonylag egyszerű, és idővel sem veszíti el szépségét. Főbb jellemzői közé tartozik továbbá a magas kopásállóság, a vízállóság, a fagyállóság, valamint a könnyű tisztíthatóság, ezért jellemzően kerti asztallapokat készítenek belőle.

Milyen a tartós, időjárásálló kerti bútor?

A kerti bútoroknak ellenállónak kell lenniük az időjárás viszontagságaival szemben, mivel kertben, fedett kültérben használjuk őket. Nem ritka, hogy tartósan 30-40 celsius fokban használjuk ezeket és van, hogy téli időszakban pl. -10 fokban tároljuk. Nagy a hőmérséklet tartomány, ami próbára teszi a kerti bútorainkat. Érdemes olyan anyagokból készült bútorokat választani, amelyek Ilyen anyag a műanyag, fa, rattan, fém.

Fontos megjegyezni, hogy a bútorok élettartalmának növelése érdekében javasoljuk azokat védeni az erős UV sugárzástól, esőtől, nedvességtől és jégesőtől. Érdemes ezért fedett kültérben és használaton kívül pl. télen letakarva tárolni.

Kerti bútor karbantartása során mire érdemes figyelni?

A kerti bútorokat javasoljuk rendszeresen tisztítani és karbantartani, hogy hosszú ideig szolgálják a kényelmünket. A tisztítás során általánosságban elmondható, hogy erős, marú hatású tisztítószereket ne használjunk, mert roncsolhatja, megkarcolhatja a felületet. Helyette inkább enyhe szappanos vizes törlőronggyal tisztítsuk. Karbantartás alatt javasoljuk pl. a csavarokkal szerelt kerti székeket pár évente ellenőrizni, hogy a csavarok megfelelően rögzíti-e a bútorunkat, esetleg nem lazult ki.

Amennyiben úgy érezzük, hogy a bútor inog, nem biztosít stabil ülést, étkezést, tárolást akkor szükséges meghúzni ezeket a csavarokat. Nem jellemző ez a karbantartási igény, de ha úgy tapasztaljuk, hogy szükséges akkor mindenképpen végezzük el ezeket a tevékenységeket. A műanyagból készült kerti bútorok többek között ezért élveznek előnyt pl. a fa bútorokkal szemben, hiszen ezek karbantartási igénye az eseti tisztításon kívül nincs.

Miért fontos a kerti bútor megjelenése?

A kerti bútorok megjelenése fontos szerepet játszik a kert összképében. Érdemes olyan anyagokat választani, amelyek jól illeszkednek a környezetbe, és stílusosak, esztétikusak. Ha már rendelkezünk kültéri lakberendezési tárgyakkal amiket a jövőben is szeretnénk felhasznál, akkor érdemes anyagválasztásban hasonló anyagokból készült bútort választani. De lehetőség van arra is, hogy ha pl. jellemzően fa bútorokkal rendeztük be az erkélyünket, teraszunkat akkor meg lehet törni a fa hatást pl. műanyag tárgyakkal a modern hatás érdekében, vagy ha inkább az indusztriális kültéri lakberendezési stílust szeretnénk, akkor választhatunk fém tárgyakat, fém kerti bútorokat is.

Mire használhatóak a kerti bútorok?

A kerti bútorok számos funkcióval rendelkeznek, például:

Ülés

A legtöbb kerti bútor elsődleges funkciója az ülés. A kényelmes székek, kanapék és padok lehetővé teszik a kényelmes ülést és pihenést a szabadban.

Étkezés

Sok kerti bútor kifejezetten az étkezésre lett tervezve. Az étkezőasztalok és székek alkalmasak arra, hogy étkezésekhez, grillpartikhoz és más szabadtéri összejövetelekhez használják.
Napozás: A kerti bútorok lehetővé teszik a napozást és a pihenést a kertben. Az egyszerű napozóágyak és hintaszékek kényelmes helyet biztosítanak a szabadtéri pihenéshez.

Dekoráció

A kerti bútorok díszítő funkcióval is bírnak. A szép és stílusos bútorok kiegészítik a kertet, és lehetővé teszik a szabadban való kényelmes pihenést.

Tárolás

Néhány kerti bútor funkciója a tárolás. A kerti szekrények és ládák biztosítják a tárolási lehetőséget a kerti eszközök, játékok, párnák és egyéb tárgyak számára.

Fontos a kerti bútor ára?

A különböző anyagokból készült kerti bútorok eltérő árkategóriába sorolhatóak pl. általában olcsóbb a fa kerti bútor szemben a tartós polipropilén műanyaggal. Érdemes megtervezni, hogy mennyi pénzt tudunk a kertünk, erkélyünk, teraszunk lakberendezésére fordítani és ennek ismeretében készíteni egy tervet, hogy milyen bútorra, dekorációra, egyéb erkély és terasz felszerelésre mekkora összeget tudunk fordítani.

Milyen elemekből álljon a kerti bútorszett?

Általában egy alap kerti bútor szett a következőkből áll:

Ülőgarnitúra: Az ülőgarnitúra lehet kanapé és fotel, vagy kanapé, fotel és puffok kombinációja. Az ülőgarnitúra leggyakrabban fa, fém vagy műanyag kerettel és párnázott üléssel készül.

Asztal: A kerti asztal lehet kis kávéasztal, nagyobb étkezőasztal, vagy akár grillasztal is. Az asztal általában fa, műanyag vagy fém lábakkal rendelkezik, míg a teteje lehet üveg, fém, fa vagy műanyag.

Székek: Az ülőgarnitúra mellé székeket is lehet választani. A székek általában ugyanolyan anyagból készülnek, mint az ülőgarnitúra, és párnázott ülőfelülettel rendelkeznek.

Napernyő: A napernyő az egyik legfontosabb elem a kerti bútor szettben, amely védelmet nyújt a nap és az eső ellen. A napernyő általában állítható és szétnyitható szerkezettel rendelkezik, és általában textil vagy műanyag anyagból készül.

Ezen elemeken kívül további kiegészítőket is vásárolhatunk a kerti bútor szettünk mellé, mint például hintaszék, függőágy, virágláda, lámpa, grill stb. Azonban az alap kerti bútor szett az ülőgarnitúrával, asztallal, székekkel és napernyővel biztosítja a kényelmes és funkcionális kültéri élményt.

Milyen anyagból készülnek a kerti bútorok?

Az UV álló kültéri bútorok többféle anyagból készülhetnek, mint például a műanyag, a fa, a textil és az alumínium. A műanyag és az alumínium bútorok általában könnyen tisztíthatóak, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, míg a fa bútorok esetében fontos, hogy a faanyagot megfelelően kezeljék és karbantartsák, hogy továbbra is ellenálljon az időjárásnak és az UV sugárzásnak.

Milyen anyag a polipropilén műanyag?

A polipropilén kerti bútorokat általában a könnyűség, az ellenálló képesség és az időjárásállóság jellemzi. Ez a műanyag anyag nagyon tartós és könnyen tisztítható, ellenáll a korróziónak, a nedvességnek és a napfénynek. A polipropilén kerti bútorok rendkívül sokoldalúak lehetnek a designban és a színben, így széles választék áll rendelkezésre a vásárlók számára.

Miért válasszak UV álló kültéri bútort?

Az UV álló kültéri bútorok olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az ultraibolya (UV) sugárzás káros hatásainak, és így hosszabb ideig megőrzik eredeti színüket és megjelenésüket. Az UV álló kültéri bútorok hosszabb élettartamot biztosítanak, mint azok, amelyek nem tartalmaznak ilyen védelmet. Ha a kültéri bútorok hosszú távú védelmére törekszel, akkor érdemes az UV álló bútorok mellett dönteni.

Milyen színű kerti bútort válasszak?

A kerti bútorok színének kiválasztása többféle szempont alapján történhet. Az egyik legfontosabb szempont az, hogy a bútorok színe harmonizáljon a kert többi elemeivel, például a növényekkel, a terasz burkolatával vagy a kerti díszítőelemekkel.

A világosabb színek, például a fehér, a krém és a világosszürke, ideálisak a meleg, mediterrán stílusú kertekhez, míg a sötétebb színek, mint például a fekete, a barna vagy a szürke, modern, minimalistább kertekben jól mutatnak.

A természetes színek, például a fa, a kő vagy a rattan színével rendelkező kerti bútorok pedig jól illeszkednek a természetes környezethez, és segítenek egy nyugodt, természetközeli hangulat kialakításában. Fontos figyelembe venni az időjárási viszonyokat is, mivel a sötétebb színek jobban magukhoz vonzzák a nap sugarait, és így melegebbek lesznek. Ha a bútorok az erős napsütésnek kitett területen helyezkednek el, akkor érdemes a világosabb színű bútorok mellett dönteni. Végül pedig az is fontos szempont lehet a színválasztás során, hogy mennyire könnyen tisztíthatóak a különböző színű bútorok. A világosabb színű bútorok ugyanis hajlamosabbak a szennyeződésekre, míg a sötétebb színű bútorok esetében ez kevésbé jelent problémát. Összességében tehát azt javaslom, hogy a kerti bútorok színének kiválasztása során először a kert stílusát és a környezetet vegyük figyelembe, majd az időjárási viszonyokat és a tisztíthatóságot is figyelembe véve válasszunk a széles színválasztékban.

Minden bútor használható kültéren?

Nem, nem minden bútor használható kültéren. Azok a bútorok, amelyeket kifejezetten beltéri használatra terveztek, nem lesznek tartósak vagy biztonságosak, ha kültéren használjuk őket.  A legjobb választás az, ha olyan bútorokat választunk, amelyek kifejezetten kültéri használatra terveztek, és ellenállnak az időjárási viszonyoknak, UV-sugárzásnak, valamint a nedvességnek. Ezek az időjárási viszonyoknak megfelelően vannak kialakítva, például a fém vagy műanyag bútorok esetében a korrózió elleni védőbevonatot alkalmazzák. Az ilyen típusú bútorok sokkal tartósabbak és biztonságosabbak, mint a beltéri bútorok kültéren való használata.

Kis erkélyre milyen kerti bútort válasszak?

Kis erkélyekre a hely korlátozott, így fontos, hogy a bútorok praktikusak és helytakarékosak legyenek. A következő bútorok ajánlottak a kis erkélyre:

Kerti szék és asztal szett

Olyan szék és asztal szettet válasszunk, amely könnyen összecsukható és könnyen mozgatható, hogy a helyet rugalmasan ki lehessen használni.

Összecsukható helytakarékos szék

Ha csak egy székre van szükségünk, akkor az összecsukható szék egy jó választás lehet, mivel könnyen eltávolítható és tárolható, ha szükség van erre.

Rakásolható helytakarékos szék

A rakásolható székek előnye, hogy amikor nem hasznájuk azokat, akkor a székek egymásba tehetőek un. rakásolhatóak, így a kerti székek tárolása sokkal egyszerűbb és kisebb helyet vesz igénybe szemben pl. olyan kerti székekkel, amik nem nyújtják ezt az előnyt. Fontos, hogy nem minden szék rakésolható, így nem minden kültéri szék helytakarékos. A rakásolható kerti székek alternatívája lehet az összecsukható székek is. Ezek előnye, hogy a rakásolhatóval szemben még kisebb helyen trolhatóak. Azért, hogy megőrizzük a kültéri bútorok minőségét, megejelnését érdmes használaton kívül letakarni egy UV, víz és esővédő kerti bútor huzattal.

Fali virágláda

Ha szeretnénk életet vinni a kis erkélyre, egy fali virágláda tökéletes választás lehet, mivel nem foglal helyet a padlón.

Függőágy

Ha egy kis pihenésre van szükségünk, de nincs elég hely egy hagyományos szék vagy kanapé számára, egy függőágy nagyszerű választás lehet. A függőágyak általában könnyen összecsukhatóak és tárolhatóak, és a falra is felszerelhetők.

Falra szerelhető asztal

Ha az erkélyünk nagyon kicsi, de szeretnénk asztalt használni, egy falra szerelhető asztal lehet a megoldás. Ez az asztal felhajtható, és amikor nem használjuk, egyszerűen összecsukható és tárolható.

Fontos megjegyezni, hogy a kis erkélyeknek megvan a saját varázsa, és a megfelelő bútorokkal még többet lehet kihozni belőle. Mérjük le az erkélyt és tervezzük meg a bútorok helyét, hogy biztosítsuk a megfelelő elrendezést és funkcionalitást.

Hogyan növelhetem a kültéri bútoraim élettartalmát?

Válassz tartós anyagokat

Amikor kültéri bútort választasz, olyan anyagokat válassz, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, például a fa, a műanyag, az alumínium vagy az acél. Az ilyen anyagok tartósak és ellenállnak a nedvességnek, a rozsdának és a penészesedésnek.

Védd a bútorokat az időjárás viszontagságaitól

A nap, az eső, a szél és a hó mind olyan tényezők, amelyek lerövidíthetik a kültéri bútorok élettartamát. Védd a bútorokat az időjárás viszontagságaitól, például árnyékos területre helyezéssel, védőhuzat használatával vagy a bútorok áthelyezésével, ha erős szél vagy vihar közeleg.

Tartsd tisztán a bútorokat

Az időjárás mellett a szennyeződések is károsak lehetnek a kültéri bútorokra. Rendszeresen tisztítsd meg a bútorokat egy puha kefével és enyhén szappanos vízzel. Kerüld a kemény tisztítószereket, amelyek károsíthatják a bútorokat.

Tároljuk a bútorokat télen zárt helyen

Ha van lehetőséged rá, akkor télen érdemes a kültéri bútorokat tárolni egy száraz, fűtött helyen, például egy garázsban vagy egy tárolóban. Ez megakadályozza a bútorok károsodását a hidegtől és nedvességtől.

Amennyiben esetleg nem találtad meg a kedvedre való terméket, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot (ide kattintva).  Írd le, hogy mik az elképzeléseid, milyen szempontokat vegyünk figyelembe, esetleg küldj egy hasonló képet az elképzelt termékről és a számos hazai, nemzetközi beszállítói partnerünk közreműködésével elérhetővé tesszük a számodra a terméket. Számunkra a legfontosabb a Te elégedettséged!

Kerti asztal, összecsukható kerti asztal, erély asztal, terasz asztal, asztal teraszra, asztal erkélyre, kerti bútor, kerti bútorok, kültéri bútor, kültéri bútorok, fa kerti asztal, fa kerti garnitúra, fa terasz bútor, fa erkély bútor, fa kerti bútor szett, műanyag kerti bútor, műanyag kerti asztal, műanyag kerti székek