A kültéri kényelem szakértője!

Szűrés
Ár (Ft)
12 590 Ft - 45 900 Ft
Típus
Márka/Gyártó
Minőség
Szin_1
Méret- magasság (cm)
Méret - hosszúság (cm)
Méret - szélesség (cm)
Termék státusza

Bútortakaró, esővédő

A bútortakarók és esővédő huzatok jelentős szerepet töltenek be a kerti, kültéri bútorok és kiegészítők védelmében. A kültéren használt bútorok bár időjárásálló anyagból készülnek, azonban fontos, hogy a hosszú élettartam megőrzése érdekében használaton kívül védjük azokat az erős UV sugárzástól, esőtől. Az őszi/téli időszakban javasolt azokat fedett helyen tárolni, illetve védőhuzattal, takaróponyvával, bútortakaróval védeni, ezzel jelentősen megnövelhetjük a kerti bútoraink élettertalmát. Kizárólag olyan termékeket kínálunk, amelyeket mi is szívesen használunk. 

Amennyiben esetleg nem találtad meg a kedvedre való terméket, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot (ide kattintva).  Válogass kedvedre a többit bízd ránk! Számunkra a Te elégedettséged a legfontosabb!


12termék 112
12termék 112

Esővédő ponyva, takaróponyva, bútortakarás

A kültéri bútorok nemcsak kényelmesek és esztétikusak, hanem növelik az otthonunk élhetőségét és értékét is. A terasz, a kert vagy az erkély olyan helyek, ahol szívesen töltjük az időnket, akár pihenve, akár barátokkal vagy családdal beszélgetve. A kültéri bútorok azonban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, amelyek ronthatják a minőségüket és a megjelenésüket. A napfény, az eső, a hó, a szél, a por és a pollen mind olyan tényezők, amelyek károsíthatják a bútorok anyagát, színét és szerkezetét. Ezért fontos, hogy megfelelően védekezzünk ezek ellen, és meghosszabbítsuk a bútoraink élettartamát.

A kültéri bútorok védelmének egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja az esővédő ponyva használata. Az esővédő ponyva egy vízálló vagy vízlepergető anyagból készült takaró, amelyet ráterítünk a bútorokra, amikor nem használjuk őket. A ponyva megvédi a bútorokat a nedvességtől, ami penészedést, rozsdásodást vagy fakulást okozhat. A ponyva szerepe az is, hogy megóvja a bútorokat az UV sugárzástól, ami kiszáradást és repedezést eredményezhet. A ponyva továbbá elriasztja a rovarokat és az állatokat is, amelyek rongálhatják vagy szennyezhetik a bútorokat.

Az esővédő ponyvák különböző anyagokból készülhetnek, mint például poliészter, vászon, vinil vagy polietilén1. Ezek az anyagok ellenállnak a víznek és a napfénynek, valamint könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. A ponyvák mérete és vastagsága attól függ, hogy milyen nagy és nehéz bútorokat kell letakarni. A ponyvák általában erősített lyukakkal rendelkeznek a sarkain és az oldalain, hogy kötelekkel lehessen rögzíteni2. Így nem fújja el őket a szél, és nem csúsznak le a bútorokról.

A kültéri takaróponyva használata egyszerű és gyors. Csak rá kell teríteni a bútorra úgy, hogy teljesen befedje azt. Ha több darabos bútorkészletről van szó, akkor érdemes egyesével letakarni őket3. Ha van rá lehetőség, akkor célszerű összetolni vagy összecsukni a bútorokat úgy, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el. A ponyvát jól kell rögzíteni a kötelekkel vagy más módszerrel (pl. gumiszalag), hogy ne mozduljon el. Ha hosszabb ideig nem használjuk a bútorokat (pl. télen), akkor érdemes előtte alaposan megtisztítani őket porból, koszból és nedvességből.

A kültéri takaróponyva használatának előnyei közé tartozik, hogy megőrzi a bútorok állapotát, megakadályozza a károsodást, és csökkenti a karbantartás igényét. A ponyva használata nemcsak a bútoroknak, hanem a környezetnek is jót tesz, hiszen kevesebb hulladékot és szennyezést eredményez. A ponyva használata ráadásul pénzt is spórolhat, hiszen nem kell gyakran cserélni vagy javítani a bútorokat. A ponyva használata tehát egy okos és praktikus döntés, amely hosszú távon megtérül.

Mire figyeljünk akkor amikor bútorvédő ponyvát vásárolunk?

A vásárlás előtt fontos eldönteni, hogy hány bútort szeretnénk letakarni. Ha pl. kerti bútor szettel rendelkezünk, akkor érdemesebb nagyobb méretű esővédő ponyvát választani, így egyben a teljes bútor szett letakarható. Ennek azonban az a hátránya, hogy a bútortakaró felhelyezése nehezebb, az erős szél elleni kötél rögzítés is bonyolultabb. Előnye azonban az, hogy egy nagyobb ponyva olcsóbb, mintha minden bútordarabot egyesével takarunk le.

További szempont, hogy olyan takaróponyvát válasszunk, ami UV és vízálló. Erre azért van szükség, hogy a bútorainkat ne csak a víztől, hanem az erős UV sugárzástól is megvédjük. Sokan talán nem is gondolják, de télen is magas lehet az UV sugárzás, ami szintén károsíthatja a kerti bútorainkat.

Válasszunk mertének megfelelő ponyvát, válasszunk olyat ami nem csak vízálló, hanem UV álló is. A kerti bútorainkkal pedig akkor teszünk a legjobbat, ha télen olyan helyen tudjuk tárolni ahol nem fagy legyen ez pl. garázs, pince stb. hogy a nagy hőingadozást elkerüljük. Ilyen esetben viszont a ponyvának csak az a szerepe, hogy a portól, karcolódástól védje a kerti bútorainkat.

Miért kell védenünk a kerti bútorokat az UV sugárzástól?

Alapvetően azért, mert a hosszan tartó erős sugárzás roncsolhatja a bútorzat színét. A gyártók bármennyire is törekednek arra, hogy olyan anyagokból gyártsák a kültéri bútorokat, hogy azok az időjárással szemben ellenállóak legyenek, sajnos egyik bútor sem bírja a hosszan tartó és erős UV sugárzást, esőzést stb. Fontos ezért, hogy nem csak az őszi, vagy téli időszakban, de a tavaszi, nyári időszakban is védjük bútorainkat akkor amikor nem használjuk azokat, így megőrizhetjük hosszú éveken át azok szépségét.