A kültéri kényelem szakértője!

Szűrés
Ár (Ft)
14 900 Ft - 224 900 Ft
Típus
Márka/Gyártó
Minőség
Méret- magasság (cm)
Méret - hosszúság (cm)
Méret - szélesség (cm)
Szabályozható teljesítmény
Fűtési technológia
Fűtési terület nagysága (m2)
Vezérlés típusa
Teljesítmény
Elektromos besorolás
Termék státusza

Teraszfűtő, kültéri hősugárzó

A kültéri hősugárzók hasznáalat nagyon praktikus és kellmes, ha a hűvösebb őszi, vagy téli időszak beköszöntével a szabadban töltött időszakot kellemesebbé szeretnénk tenni, legyen az terasz, erkély, kültéri rendezvények stb. Előnye, hogy gáz vagy villanyfűtés közül választhatunk, ezért olcsó az üzemeltetése. Mobil, így bárhova magunkkal vihetjük. Kényelmes mert szinte azonnal érezzük a meleget, így nem kell várni hogy a terasz, erkély felmelegedjen. Kizárólag olyan termékeket kínálunk, amelyeket mi is szívesen használunk!

Amennyiben esetleg nem találtad meg a kedvedre való terméket, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot (ide kattintva).  Válogass kedvedre a többit bízd ránk! Számunkra a Te elégedettséged a legfontosabb!


19termék
 
19termék

A kültéri hősugárzók, teraszmelegítők és terasz hősugárzók olyan készülékek, amelyek infravörös sugarakat vagy meleg levegőt bocsátanak ki, hogy kellemes hőmérsékletet biztosítsanak a szabadban. Ezek a készülékek lehetővé teszik, hogy a hidegebb időszakban is élvezhessük a kertet, a teraszt vagy az erkélyt, akár pihenés, akár társasági összejövetelek során. A kültéri hősugárzók nemcsak praktikusak, hanem dekoratívak is, hiszen modern és elegáns megjelenésükkel feldobják a kültéri helyiségeket.

A kültéri hősugárzók típusai

A kültéri hősugárzók többféle típusa létezik, amelyek között érdemes figyelembe venni az üzemanyagot, a teljesítményt, a méretet, az elhelyezést és a dizájnt. A leggyakoribb típusok a következők:

 • Elektromos hősugárzók: ezek a készülékek árammal működnek, és infravörös sugarakat bocsátanak ki, amelyek közvetlenül melegítik a tárgyakat és az embereket. Az elektromos hősugárzók előnyei közé tartozik, hogy energiahatékonyak, környezetbarátok, csendesek és biztonságosak. Hátrányuk viszont, hogy szükség van konnektorra vagy hosszabbítóra a használatukhoz, és nem alkalmasak nagy területek fűtésére. Az elektromos hősugárzók között vannak álló, fali vagy mennyezeti típusok.
 • Gázüzemű hősugárzók: ezek a készülékek propán-bután gázzal működnek, és meleg levegőt bocsátanak ki. A gázüzemű hősugárzók előnyei közé tartozik, hogy nagy teljesítményűek, mobilisak és nagy területeket képesek befűteni. Hátrányuk viszont, hogy több karbantartást igényelnek, drágábbak az üzemeltetésük és veszélyesek lehetnek tűzveszély esetén. A gázüzemű hősugárzók között vannak álló vagy asztali típusok.
 • Fából vagy bioetanolból égő hősugárzók: ezek a készülékek fából vagy bioetanolból nyerik az energiát, és lánggal és meleg levegővel fűtenek. A fából vagy bioetanolból égő hősugárzók előnyei közé tartozik, hogy hangulatosak, természetesek és nem igényelnek áramot vagy gázt. Hátrányuk viszont, hogy kevésbé hatékonyak, több füstöt és hamut termelnek és tűzbiztonsági intézkedéseket igényelnek. A fából vagy bioetanolból égő hősugárzók között vannak kerti kandallók, tűzrakók vagy bioetanolos kályhák.

Hogyan válasszunk kültéri hősugárzót?

A kültéri hősugárzó kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb modellt. A legfontosabb szempontok a következők:

 • A fűtendő terület nagysága: a különböző típusú hősugárzók eltérő hatótávolsággal rendelkeznek, ezért fontos tudni, hogy mekkora területet szeretnénk befűteni. Általános szabály, hogy minél nagyobb a terület, annál nagyobb teljesítményű hősugárzóra van szükség. A teljesítményt wattban (W) vagy kilowattban (kW) adják meg a gyártók. Például egy 10 négyzetméteres teraszra elegendő lehet egy 1000 W-os elektromos hősugárzó, de egy 30 négyzetméteres teraszra már egy 13 kW-os gázüzemű hősugárzóra lehet szükség.
 • Fűtési igények: a különböző típusú hősugárzók eltérő fűtési módokkal rendelkeznek, ezért fontos tudni, hogy milyen fűtési igényeink vannak. Például ha gyors és intenzív fűtést szeretnénk, akkor a gázüzemű hősugárzók lehetnek a legjobb választás, hiszen nagy mennyiségű meleg levegőt bocsátanak ki. Ha viszont inkább egyenletes és kellemes fűtést szeretnénk, akkor az elektromos hősugárzók lehetnek a legjobb választás, hiszen infravörös sugarakkal melegítik a tárgyakat és az embereket. Ha pedig hangulatos és természetes fűtést szeretnénk, akkor a fából vagy bioetanolból égő hősugárzók lehetnek a legjobb választás, hiszen lánggal és meleg levegővel fűtenek .
 • Költségek a különböző típusú hősugárzók eltérő áron kaphatók, ezért fontos tudni, hogy mennyit szeretnénk költeni rájuk. Általános szabály, hogy minél nagyobb teljesítményű és minőségibb egy hősugárzó, annál drágább lesz. Például egy elektromos hősugárzó ára 10 000 és 100 000 forint között mozoghat, egy gázüzemű hősugárzó ára 50 000 és 200 000 forint között mozoghat, egy fából vagy bioetanolból égő hősugárzó ára pedig 20 000 és 300 000 forint között mozoghat . A költségvetésbe nemcsak a beszerzési költséget kell beleszámítani, hanem az üzemeltetési költséget is, amely függ az üzemanyag árától és fogyasztásától.
 • Elhelyezés: a különböző típusú hősugárzók eltérő elhelyezést igényelnek, ezért fontos tudni, hogy hol szeretnénk használni őket. Például ha nincs konnektor vagy gázcsatlakozás a teraszon vagy az erkélyen, akkor az elektromos vagy a gázüzemű hősugárzók nem lesznek megfelelőek, és inkább a fából vagy bioetanolból égő hősugárzók közül kell választani. Ha viszont van konnektor vagy gázcsatlakozás, akkor az elektromos vagy a gázüzemű hősugárzók közül érdemes eldönteni, hogy melyiket szeretnénk felszerelni. Az elektromos hősugárzók között vannak fali vagy mennyezeti típusok, amelyek fixen rögzíthetők, és nem foglalnak helyet a teraszon vagy az erkélyen. Ezek azonban nehezebben mozgathatók és szabályozhatók. A gázüzemű hősugárzók között vannak álló típusok, amelyek könnyen mozgathatók és szabályozhatók, de több helyet foglalnak el a teraszon vagy az erkélyen. Ezekhez viszont szükség van egy gázpalackra is, amit el kell rejteni valahogy .
 • Megjelenés: a különböző típusú hősugárzók eltérő dizájnnal rendelkeznek, ezért fontos tudni, hogy milyen stílusú a teraszunk vagy az erkélyünk. Például ha modern és elegáns a kültéri helyiségünk, akkor az elektromos hősugárzók lehetnek a legjobb választás, hiszen letisztult és minimalista formájukkal jól illeszkednek a környezethez. Ha viszont rusztikus és természetes a kültéri helyiségünk, akkor a fából vagy bioetanolból égő hősugárzók lehetnek a legjobb választás, hiszen meleg és hangulatos hatást keltenek a lánggal és a faanyaggal. Ha pedig változatos és színes a kültéri helyiségünk, akkor a gázüzemű hősugárzók lehetnek a legjobb választás, hiszen különböző formájúak és színűek lehetnek, például gomba alakúak vagy fényes pirosak.

A teraszmelegítő választásának további szempontjai

A teraszmelegítő kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen több tényezőt is figyelembe kell venni. A legfontosabb szempontok a következők:

 • A terasz mérete és elhelyezkedése: A terasz nagysága és alakja meghatározza, hogy mennyi és milyen teljesítményű melegítőre van szükségünk. Ha a terasz zárt vagy részben zárt, akkor kevesebb melegítő is elegendő lehet, mint ha nyitott. A terasz elhelyezkedése is befolyásolja a melegítés hatékonyságát, például ha szeles vagy árnyékos a hely, akkor nagyobb teljesítményű melegítőre lehet szükség.
 • A használat gyakorisága és időtartama: Ha csak ritkán és rövid ideig használjuk a teraszt, akkor nem érdemes túl drága és bonyolult melegítőt beszerezni. Ha viszont gyakran és hosszabb ideig tartózkodunk a teraszon, akkor érdemes olyan melegítőt választani, amely energiatakarékos, biztonságos és könnyen kezelhető.
 • A rendelkezésre álló energiaforrás: A teraszmelegítők általában gázüzeműek vagy elektromosak. A gázüzemű melegítők előnye, hogy nagyobb teljesítményűek, mobilisak és nem igényelnek elektromos hálózatot. Hátrányuk viszont, hogy nyílt lánggal üzemelnek, ezért biztonsági okokból csak kültéren használhatók, és rendszeresen cserélni kell a gázpalackot. Az elektromos melegítők előnye, hogy biztonságosabbak, zárt helyen is használhatók és nem igényelnek gázpalackot. Hátrányuk viszont, hogy kisebb teljesítményűek, helyhez kötöttek az elektromos vezeték miatt és magasabb lehet az energiafogyasztásuk.

Az infravörös, kvarcüveges és karbonszálas elektromos teraszmelegítők közötti különbség

Az elektromos teraszmelegítők között három fő típust különböztethetünk meg: az infravörös (IR), a kvarcüveges (QH) és a karbonszálas (CH) melegítőket. Ezek a típusok abban különböznek egymástól, hogy milyen módon sugározzák ki a hőt.

 • Az infravörös melegítők olyan fémspirált használnak hősugárzó elemként, amely áram hatására felmelegszik és infravörös sugarakat bocsát ki. Ezek a sugarak a levegőt nem, csak a testek felszínét melegítik fel, ezért hatékonyak a kültéri használatban. Az infravörös melegítők előnye, hogy gyorsan felmelegednek, nagy hatótávolságúak és energiatakarékosak. Hátrányuk viszont, hogy magas hőmérsékletet érnek el, ezért égési sérüléseket okozhatnak, ha túl közel kerülünk hozzájuk, és a fémspirál idővel elhasználódhat.
 • A kvarcüveges melegítők olyan kvarcüveg csövet használnak hősugárzó elemként, amelyben egy fűtőszál fut. A fűtőszál áram hatására felmelegszik és infravörös sugarakat bocsát ki, amelyeket a kvarcüveg cső továbbít. A kvarcüveges melegítők előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékletet érnek el, mint az infravörös melegítők, ezért biztonságosabbak és kevésbé károsítják a bútorokat és a növényeket. Hátrányuk viszont, hogy lassabban felmelegednek, kisebb hatótávolságúak és kevésbé energiatakarékosak.
 • A karbonszálas melegítők olyan karbonszálat használnak hősugárzó elemként, amely áram hatására felmelegszik és infravörös sugarakat bocsát ki. A karbonszálas melegítők előnye, hogy nagyon alacsony hőmérsékletet érnek el, ezért a legbiztonságosabbak és a legkevésbé károsítják a környezetet. Ráadásul nagyon gyorsan felmelegednek, nagy hatótávolságúak és a legenergiatakarékosabbak. Hátrányuk viszont, hogy drágábbak, mint a többi típus.

Milyen gázos teraszmelegítőt válasszunk?

A gázos teraszmelegítők között is több típust különböztethetünk meg: az álló (pilze), a mennyezeti (falo) és az asztali (table) melegítőket. Ezek a típusok abban különböznek egymástól, hogy milyen formájúak és milyen magasságúak.

 • Az álló melegítők olyan nagy méretű és magas (kb. 2 méter) melegítők, amelyek egy gázpalackot tartalmaznak az aljukban. Ezek a melegítők nagy teljesítményűek és nagy területet képesek befűteni. Előnyük, hogy mobilisak és könnyen mozgathatók. Hátrányuk viszont, hogy sok helyet foglalnak el, nyílt lánggal üzemelnek és rendszeresen cserélni kell a gázpalackot.
 • A mennyezeti melegítők olyan kisebb méretű és alacsony (kb. 0,5 méter) melegítők, amelyek egy gázpalackhoz csatlakoznak egy tömlőn keresztül. Ezek a melegítők közepes teljesítményűek és célzottan egy bizonyos területet képesek befűteni. Előnyük, hogy kevesebb helyet foglalnak el, nem zavarják a látványt és nem igényelnek gázpalack cserét. Hátrányuk viszont, hogy rögzíteni kell őket a mennyezetre vagy egy oszlopra, és nyílt lánggal üzemelnek, ezért csak kültéren használhatók.
 • Az asztali melegítők olyan apró méretű és alacsony (kb. 0,3 méter) melegítők, amelyek egy kis gázpalackot tartalmaznak magukban. Ezek a melegítők alacsony teljesítményűek és csak egy szűk területet képesek befűteni. Előnyük, hogy nagyon mobilisak és dekoratívak. Hátrányuk viszont, hogy nyílt lánggal üzemelnek, ezért csak kültéren használhatók, és gyakran cserélni kell a gázpalackot.

Mikor válasszuk a gázos teraszmelegítőt és mikor válasszuk az elektromos teraszmelegítőt?

A gázos és az elektromos teraszmelegítők közötti választás attól függ, hogy milyen előnyöket és hátrányokat tartunk fontosabbnak. Általánosságban elmondható, hogy a gázos teraszmelegítőt akkor válasszuk, ha:

 • Nagy teljesítményre és nagy hatótávolságra van szükségünk
 • Nincs elektromos hálózat a teraszon vagy nem akarunk vezetéket húzni
 • Nem zavar minket a nyílt láng és a gázpalack cseréje
 • Nem bánjuk, ha sok helyet foglal el a melegítő

Az elektromos teraszmelegítőt akkor válasszuk, ha:

 • Kisebb teljesítményre és kisebb hatótávolságra van szükségünk
 • Van elektromos hálózat a teraszon vagy nem probléma vezetéket húzni
 • Fontos számunkra a biztonság és a környezetvédelem
 • Szeretnénk spórolni az energiafogyasztáson

A teraszmelegítő választása tehát nem egyszerű feladat, hiszen több tényezőt is figyelembe kell venni. A legfontosabb szempontok a következők:

 • A terasz mérete és elhelyezkedése
 • A használat gyakorisága és időtartama
 • A rendelkezésre álló energiaforrás

A teraszmelegítők különböző típusai és üzemeltetési módjai között választhatunk, attól függően, hogy milyen igényeink és lehetőségeink vannak. A leggyakoribb típusok a következők:

 • Az infravörös, a kvarcüveges és a karbonszálas elektromos melegítők
 • Az álló, a mennyezeti és az asztali gázos melegítők

A gázos és az elektromos teraszmelegítők közötti választás attól függ, hogy milyen előnyöket és hátrányokat tartunk fontosabbnak. Általánosságban elmondható, hogy a gázos teraszmelegítőt akkor válasszuk, ha nagy teljesítményre, nagy hatótávolságra, mobilisra és nyílt lángú melegítőre van szükségünk. Az elektromos teraszmelegítőt akkor válasszuk, ha kisebb teljesítményre, kisebb hatótávolságra, biztonságosra és energiatakarékos melegítőre van szükségünk.