A kültéri kényelem szakértője!

Szűrés
Ár (Ft)
1 490 Ft - 27 990 Ft
Használat
Minőség
Szin_1
Alapanyag
Méret- magasság (cm)
Méret - szélesség (cm)
Árnyékolási ráta %
Termék státusza

Árnyékoló háló, belátásgátló háló

A árnyékoló háló és a belátásgátló háló olyan termékek, amelyek segítenek beárnyékolni az erkélyünket, teraszunkat és segít privát szférát kialakítni (belátásvédelem). Erkélyek korlátaira, pergolákra, kerítésekre felszerelve használhatjuk ezeket a termékeket.  A árnyékoló háló csökkenti a napfény bejutását, így hűvösebbé teszi a helyiséget, és megakadályozza a bútorok kifakulását. A belátásgátló háló pedig megakadályozza, hogy mások belássanak az otthonodba vagy a kertedbe, így biztosítva a privát szférát. Ilyen termékeket érdemes beszerezni, ha szeretnéd javítani az otthonod komfortját és biztonságát. A árnyékoló háló és a belátásgátló háló többféle színben, méretben és anyagban kapható, így könnyen megtalálhatod a neked megfelelőt. A hálók könnyen felszerelhetők és karbantarthatók.


20termék
 
20termék

Hogyan vásároljunk belátásgátlót?

Belátásgátló hálót vásárolni számos szempontot kell figyelembe venni, hogy megfeleljen az elvárásoknak és az adott helyszínnek. Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek a vásárlás során:

 • Méret és típus: Határozd meg, milyen területet szeretnél védeni, és milyen típusú hálóra van szükséged. Például autópálya melletti terület, sportpálya, erkély vagy más hasonló helyszín.
 • Anyag és minőség: Válassz olyan anyagot, amely tartós és ellenáll az időjárás viszontagságainak (UV-sugárzás, nedvesség, szél stb.). Például a polietilén vagy polipropilén hálók általában strapabíróbbak.
 • Szín és megjelenés: A belátásgátló hálók különböző színűek lehetnek. Fontolóra veheted, hogy milyen szín passzol a környezethez vagy mennyire kell eltakarni a területet.
 • Hálólyukak mérete: Az egyes hálók hálólyukainak mérete befolyásolhatja a funkciót. Például egy sportpálya melletti hálónak kisebb hálólyukakkal kell rendelkeznie, hogy a labda ne essen át.
 • Rögzítés és telepítés: Fontos megfontolni, hogy hogyan lehet rögzíteni a hálót a környezetben. Néhány hálóhoz tartozhatnak rögzítők, vagy külön rögzítőket kell beszerezni.
 • Ár és garancia: Keresgélj különböző forgalmazóknál, és hasonlítsd össze az árakat. Emellett érdemes lehet utánajárni a garanciának és a vásárlás utáni szolgáltatásoknak is.
 • Vélemények és értékelések: Olvass utána más vásárlók tapasztalatainak és értékeléseinek az adott termékről vagy márka termékeiről, hogy milyen tapasztalatokat szereztek vele.
 • Telepítés és biztonság: Ha szükséges, kérd szakértő segítségét a telepítéshez, hogy biztos legyél a megfelelő felszerelésben és biztonságos telepítésben.

Mikor és hol érdmes használni a belátásgátló hálót?

A belátásgátló hálók sokféle helyen és helyzetben hasznosak lehetnek:

 • Építkezések: Építkezéseknél használhatók a személyzet vagy az építőanyagok védelmére, valamint a környezet védelmére a por és a hulladék ellen.
 • Sportpályák: Sportpályák mellett elhelyezve segíthetnek megvédeni a labdákat, hogy ne essenek ki a pályáról.
 • Kertek, udvarok: Kertekben vagy udvarokban használhatók, hogy korlátozzák a belátást vagy a terület határait meghatározzák.
 • Autópályák, közutak: Közutak mentén használhatók, hogy elválasszák a sávokat vagy védelmet biztosítsanak a közlekedési területek számára.
 • Épületek, erkélyek: Lakóépületek esetén az erkélyeken vagy ablakok előtt használhatók a magánélet védelmére vagy a szél ellen.
 • Kereskedelmi területek: Üzletek, éttermek, kávézók teraszainak elválasztására vagy a belátás korlátozására használhatók.

Fontos figyelembe venni az adott helyszín sajátosságait és azokat az igényeket, amelyek miatt a belátásgátló hálót fel szeretnéd használni. Az elhelyezés célja, a biztonság, a magánélet vagy az esztétikai megjelenés mind fontos tényezők lehetnek a háló használata során.

Kerítésre milyen belátásgátló használata javasolt?

Kerítés esetén számos lehetőség létezik a belátásgátlók használatára, amelyek a magánéletet biztosítják és megakadályozzák a külső szemlélődést. Néhány hatékony belátásgátló lehet:

 • Növények és bokrok: Magasabb növények vagy bokrok ültetése a kerítés mentén. Ezek lehetnek dísznövények vagy lombos növények, amelyek növekedése fokozatosan eltakarja a kerítésen áthaladó tekinteteket.
 • Kerítésbetét vagy háló: A kerítésre felszerelt kerítésbetétek vagy speciális hálók (mint például belátásgátló hálók), amelyek szűrik a látóteret és korlátozzák a belátást anélkül, hogy teljesen elzárnák a kilátást.
 • Függönyök vagy redőnyök: A kerítésre szerelt függönyök vagy redőnyök, amelyeket leereszthetsz, hogy elrejtsd a belső teret, és kívülről ne legyen látható.
 • Műnövények vagy dekorációk: Mesterséges növények vagy dekorációk elhelyezése a kerítésen vagy annak közelében, amelyek eltakarják a belső teret.
 • Kerítésfedések: Függőlegesen elhelyezett fedések vagy panelek, amelyek a kerítés tetején vagy oldalán vannak, hogy korlátozzák a belátást.

Fontos figyelembe venni az adott terület sajátosságait és az igényeket, mielőtt konkrét belátásgátlót választanál a kerítésre. A kívánt szintű magánélet, a tervezett esztétikai megjelenés és a praktikum mind fontos tényezők lehetnek a belátásgátló kiválasztásakor.

Belátásgátló erkélyre, miot válasszunk és mit NE válasszunk?

Az erkélyre való belátásgátló kiválasztása során számos tényezőt érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy megfelelő és hatékony megoldást találjunk az adott igényekre és környezetre.

Mit válasszunk:

 • Szúnyogháló: Ha a fő cél a szúnyogok vagy más rovarok távoltartása, akkor olyan hálót válassz, amely megfelelő védelmet nyújt az ilyen típusú lények ellen.
 • Sűrű növényzet: Magasabb, sűrű növények ültetése, például futónövények vagy bokrok, amelyek idővel eltakarják az erkélyt, és korlátozzák a belátást.
 • Függönyök vagy redőnyök: Kényelmes megoldás lehet az erkélyre szerelhető függöny vagy redőny használata, amelyet leereszthetsz, hogy szűkítsd a látóteret.
 • Műanyag vagy fém elemek: Ezek a kiegészítők könnyen kezelhetők, könnyen tisztíthatók, és megfelelő védelmet nyújthatnak a külső tekintetek ellen.
 • Dekorációk: Stílusos vagy dekoratív belátásgátló elemek (pl. fémrácsok, függönyök, bambusz szőnyegek), amelyek esztétikai szempontból is megfelelnek és illeszkednek az erkély kialakításához.

Mit ne válasszunk:

 • Instabil vagy veszélyes elemek: Kerüld az olyan anyagokat vagy szerkezeteket, amelyek nem biztosítanak megfelelő stabilitást vagy biztonságot az erkélyen.
 • Túl vastag vagy sötét anyagok: Elkerülheted a túl vastag vagy sötét anyagokat, mert ezek korlátozhatják a természetes fény bejutását és a levegőáramlást.
 • Túl alacsony vagy nem megfelelő magasság: Ha a cél a magánélet védelme, akkor olyan belátásgátlót válassz, amely megfelelő magasságot és fedettséget biztosít az erkély számára.

Mindig fontos figyelembe venni az erkély méretét, a környezetet, az erkély használatának célját és az esztétikai preferenciákat a belátásgátló kiválasztásakor. Legyen az praktikus, megfelelően illeszkedjen az erkély stílusához és kényelmet biztosítson az ott tartózkodóknak.

Erkély belátásgátló háló megoldások

Az erkélyekre tervezett belátásgátló hálók különböző típusokban érhetők el, melyek különböző anyagokból készülnek és különböző funkciókat látnak el. Néhány elterjedt típus:

 • Szőtt hálók: Ezek általában strapabíró polietilén vagy polipropilén anyagból készülnek. Jól szellőzők, könnyen felszerelhetők és eltakarhatják az erkélyt.
 • Sűrűbb hálók: Az erkélyen való belátásgátlók szűkebb hálólyukakkal rendelkeznek, hogy kevésbé engedjék át a fényt és a szemeteket. Ezek jobban korlátozzák a belátást, de figyelni kell arra, hogy ne zárják ki teljesen a fényt és a friss levegőt.
 • Sötétítő hálók: Ezek a hálók általában vastagabb anyagból készülnek, hogy jobban árnyékolják az erkélyt. Ezáltal korlátozzák a napfényt és a hőt is.
 • Átlátszó hálók: Aki nem szeretné teljesen eltakarni az erkélyt, átlátszó vagy félig átlátszó hálót is választhat, ami korlátozza a belátást, de kevésbé zárja ki a kilátást.
 • Műanyag vagy fém elemek: Ezek a belátásgátló elemek lehetnek például műanyag rácsok, fémrácsok vagy egyéb dekoratív elemek, amelyek a hálók helyett vagy mellett kerülnek felszerelésre az erkélyre.

Fontos megjegyezni, hogy az erkély belátásgátló hálók különböző méretekben és színekben érhetők el, így könnyebb lehet megtalálni azokat, amelyek megfelelnek az erkély méretének és stílusának. Fontos a biztonság is, ezért mindig ellenőrizd a hálók rögzítését és állapotát, hogy megfeleljenek az adott szabványoknak és biztonsági előírásoknak.

Erkély belátásgátló háló telepítése?

Előkészületek:

 1. Mérj és tervezd meg: Határozd meg az erkély méretét és azon területeket, ahol a hálót telepíteni szeretnéd. Ez segít abban, hogy megfelelő méretű és mennyiségű hálót válassz.
 2. Háló kiválasztása: Válaszd ki az erkély méretének és igényeinek megfelelő hálót. Győződj meg róla, hogy megfelel az erkély biztonsági előírásainak és a helyi szabályozásoknak.

Telepítés:

 1. Rögzítési pontok kiválasztása: Az erkély sarkainál vagy azon részeken, ahol a hálót szeretnéd felszerelni, jelöld ki a rögzítési pontokat.
 2. Felszerelés előkészítése: Tisztítsd meg az erkélyt és száradás után jelöld meg a felszerelési pontokat a háló rögzítéséhez.
 3. Háló rögzítése: Rögzítsd a hálót az előre kiválasztott pontokon. Ehhez használhatsz erős kötelet vagy speciális rögzítőket, amelyeket általában a hálóval együtt szoktak szállítani.
 4. Ellenőrzés: Miután a hálót rögzítetted, győződj meg arról, hogy megfelelően van-e felszerelve, és hogy szorosan tart-e mindenhol. Ügyelj arra is, hogy a rögzítés biztonságos legyen, és ne legyenek olyan pontok, ahol a háló könnyen meglazulhat.
 5. Végső ellenőrzés: Ellenőrizd át újra a felszerelést, győződj meg arról, hogy minden biztonságosan van rögzítve és jól néz ki.

Az erkély belátásgátló háló telepítése általában viszonylag egyszerű, de mindig fontos az előzetes tervezés és az óvatosság, hogy biztosítsd az erkély biztonságát és a háló stabil rögzítését. Ha bizonytalan vagy a telepítéssel kapcsolatban, érdemes lehet szakember segítségét kérni.