A kültéri kényelem szakértője!

Szűrés
Ár (Ft)
180 900 Ft - 555 900 Ft
Méret- magasság (cm)
Méret - hosszúság (cm)
Méret - szélesség (cm)
Garancia
Termék státusza

Rattan hintaágy

Ebben a kategóriában olyan kerti hintaágyakat találsz, amelyek rattan anyagból készültek. A rattan és a műrattan hintaágyak kiváló választást jelenthetnek a kertekbe, teraszra, esetle nagyobb erkélyek lakberendezéséhez. A rattan hintaágyak természetes megjelenéssel és hagyományos hangulatot idéznek, míg a műrattan változatok ellenállóbbak az időjárási hatásokkal szemben és könnyebben kezelhetők, karbantarthatóak. A választás a személyes preferenciáktól, a tervezett felhasználástól függ, de mindkét típusra jellemző a kényelem, a tartósság és a stílusosság.


2termék 12
2termék 12

Rattan hintaágyak jellemzői?

A rattan hintaágyak legfőbb jellemzőit az alábbi pontokban mutatjuk be:

 1. Természetes megjelenés: A rattan hintaágyak a rattan növényből készülnek, ami egy szálfűfélék családjába tartozó növény. Ennek köszönhetően természetes megjelenésűek és organikus érzést kölcsönöznek a lakásnak vagy a kertnek.

 2. Kényelem: A rattan hintaágyak általában kényelmes ülőfelülettel rendelkeznek, amely lehet párnázott vagy könnyű, rugalmas rattan fonott részekből áll.

 3. Stílus: Ezek a bútorok sokféle stílusban elérhetők, beleértve a modern, skandináv, bohém vagy akár klasszikus stílust is. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen illeszkedjenek bármilyen lakberendezési stílushoz.

 4. Könnyű karbantarthatóság: A rattan általában könnyen tisztítható anyag, ami fontos szempont lehet, különösen ha a hintaágyat kültéri használatra szánják.

 5. Tartósság: Ha jó minőségű rattanból készült hintaágyat választunk, akkor ezek a bútorok rendkívül tartósak lehetnek, és hosszú éveken keresztül szolgálhatnak.

 6. Könnyű súly: Annak ellenére, hogy a rattan hintaágyak általában masszívnak tűnnek, valójában viszonylag könnyűek, ami lehetővé teszi őket mozgatásukat vagy áthelyezésüket a kertben vagy a lakásban.

 7. Variabilitás: Sok rattan hintaágy különböző funkciókkal rendelkezik, például állítható háttámlával vagy lábakkal, ami még kényelmesebbé teszi őket a használók számára.

 8. Környezetbarát: Mivel a rattan egy természetes anyag, a rattan hintaágyak környezetbarát választásnak számítanak azok számára, akik figyelnek a fenntarthatóságra.

Összességében a rattan hintaágyak elegáns, kényelmes és tartós bútorok, amelyek kiváló választást jelenthetnek a lakásokba vagy kertekbe, különféle stílusokhoz és igényekhez alkalmazkodva.

Műrattan vagy más néven polyrattan hintaágyak jellemzői:

A műrattan hintaágyak nagyon hasonlóak a természetes rattanból készült változatokhoz, de bizonyos előnyökkel rendelkeznek, különösen az időjárási hatásokkal szembeni ellenállóságuk miatt. Itt van néhány jellemzőjük:

 1. Időjárásállóság: A műrattan anyag, amelyből ezek a hintaágyak készülnek, általában ellenáll az időjárási viszonyok változásainak, például az esőnek vagy a napsütésnek. Ez azt jelenti, hogy ideálisak kültéri használatra is, és nem fogják elveszíteni szépségüket vagy minőségüket az idő múlásával.

 2. Könnyű tisztíthatóság: A műrattan általában könnyen tisztítható, ami nagy előny lehet, különösen ha a hintaágyat kültéri környezetben használják, ahol könnyebben összegyűlik a por vagy a kosz.

 3. Tartósság: A műrattan anyag általában rendkívül tartós, és hosszú élettartamú lehet. Ez azt jelenti, hogy a műrattan hintaágyaknak viszonylag kevés karbantartásra van szükségük, és sokáig élvezheti őket.

 4. Stílus: Mivel a műrattan könnyen formázható, a műrattan hintaágyak különböző stílusokban elérhetők lehetnek, és széles választékban kaphatók lehetnek a moderntől a klasszikusig.

 5. Könnyű súly: A műrattan anyag könnyű, ami könnyebbé teszi a hintaágyak mozgatását és áthelyezését szükség esetén.

 6. Variabilitás: Mint a természetes rattan hintaágyak esetében, a műrattan változatok is különféle funkciókkal rendelkezhetnek, például állítható háttámlával vagy lábakkal, hogy még kényelmesebbé tegyék az ülést.

 7. Környezetbarát: Bár a műrattan nem természetes anyag, sok változata környezetbarát összetevőkből készülhet, és a könnyű karbantartás és a hosszú élettartam miatt hozzájárulhat a fenntarthatósághoz.

Összességében a műrattan hintaágyak kiváló választást jelenthetnek azok számára, akik szeretnének élvezni a rattan bútorok stílusát és kényelmét, miközben előnyben részesítik az időjárási hatásokkal szembeni ellenállóságot és a könnyű karbantartást.

Rattan és a műrattan hintaágyak közötti legfőbb különbségek:

A rattan és a műrattan hintaágyak között több különbség is van, amelyek megkülönböztetik őket egymástól. Itt van néhány fontos különbség, valamint az előnyök és hátrányok összehasonlítása:

Rattan Hintaágyak:

Előnyök:

 1. Természetes megjelenés: A rattan hintaágyaknak az organikus, természetes megjelenésű előnyük van, ami vonzó lehet azok számára, akik szeretik a természetes bútorokat.
 2. Környezetbarát: A rattan egy természetes anyag, így a rattan hintaágyak környezetbarát választást jelenthetnek.

Hátrányok:

 1. Időjárásérzékenység: A rattan kevésbé ellenűlló az időjárási hatásokkal szemben, például a nedvességre és a napsugárzásra érzékenyebben reagál, ezért kültéri használat esetén gyakrabban kell gondoskodni a karbantartásáról.
 2. Ár: A természetes rattan bútorok általában drágábbak a műrattan változatoknál.

Műrattan Hintaágyak:

Előnyök:

 1. Időjárásállóság: A műrattan hintaágyak ellenállóbbak az időjárási viszonyokkal szemben, ezért ideálisak kültéri használatra.
 2. Tartósság: A műrattan anyag általában tartósabb, és kevesebb karbantartást igényel, mint a természetes rattan.
 3. Variabilitás: A műrattan könnyebben formázható, így a hintaágyak szélesebb választékban érhetőek el, akár színben, méretben, megjelenésben több féle változattal találkozhatunk.

Hátrányok:

 1. Nem természetes megjelenés: A műrattan bútorok nem rendelkeznek olyan természetes megjelenéssel, mint a rattan változatok. Általában már szemrevételezéssel is különbséget lehet tenni a rattan és a műrattan hintaágyak között, hiszen a rattan bútorok sokkal exclusivabb hatást keltenek a műrattan társaikhoz képest.
 2. Kevsébé környezetbarát: Bár sok műrattan anyag gyártása során a gyártók igyekzenek arra figyelni, hogy  környezetbarát összetevőkből készüljön a termék, azonban ha valóban környezetbarát terméket szeretnénk akkor a természetes rattan hintaágy az ideális választás.

Összességében mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni preferenciáktól, valamint attól, hogy hol és hogyan tervezik használni a hintaágyat. Ha fontos az időjárásállóság és a tartósság, a műrattan lehet a jobb választás, míg ha a természetes megjelenés és a hagyományos báj fontosabb, akkor a rattan hintaágyak lehetnek az ideálisabbak.