A kültéri kényelem szakértője!

Szűrés
Ár (Ft)
4 590 Ft - 12 990 Ft
Stílus
Használat
Minőség
Szin_1
Alapanyag
Elhelyezés
Vízálló
Termék státusza

Díszpárna

A díszpárna az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a lakásunkat, erkélyünket, teraszunkat dekoráljuk. Az egyik legváltozatosabb és egyben a legolcsóbb választás. A díszpárna huzatokat cserélgethetjük szín szerint pl. türkíz díszpárna, zöld dísazpárna, sárga díszpárna, vagy variálhatjuk a mérete szerint pl. díszpárna huzat 50x70, vagy 45x45 cm. Továbbá választhatunk évszaknak megfelelő díszpárnát is, vagy épp ünnepeknek megfelelőt is pl. karácsonyi díszpárna, valentin napi díszpárna stb. Ebben a kategóriában olyan díszpárna huzatokat találsz, ami kültéri és beltéri használatra is javasolt.  

Kizárólag olyan termékeket kínálunk, amelyeket mi is szívesen használunk!

Amennyiben esetleg nem találtad meg a kedvedre való terméket, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot (ide kattintva).  Írd le, hogy mik az elképzeléseid, milyen szempontokat vegyünk figyelmbe, esetleg küldj egy hasonló képet az elképzelt termékről és a számos hazai, nemzetközi beszállítói partnerünk közreműködésével elérhetővé tesszük a számodra a terméket. Számunkra a legfontosabb a Te elégedettséged! Kellemes időtöltést kívánunk a webáruházban.


29termék
 
29termék

Díszpárna vásárlása 

A díszpárna vásárlása során több kérdést fel kell tennünk magunknak:

  • díszpárnát szeretnénk vásárolni (díszpárna huzat és díszpárna belső), vagy 
  • meglévő díszpárna belsőre szeretnénk pár új díszpárna huzatot

Ha a fenti kérdést megválaszoltuk, akkor az alábbi szempontokat is érdemes átgondolni:

  • hol fogjuk használni a díszpárnánkat kültéren, beltéren esetleg mindhettő?
  • milyen anyagból készült díszpárna huzatot érdmes választanunk?
  • milyen színű díszpárnát válasszunk, ami jól harmonizál a tárgyakkal, bútorokkal, környezettel?
  • hogy lehet tisztítani a díszpárna huzatot, ill. a díszpárna belsőt (pl. lehet-e mosógépben mosni, szárítógépben mosni, esetleg csak a kézi mosást javasolja a gyártó stb.)

Díszpárna huzatok

A huzatok vásárlása nagyon praktikus választás, hiszen ha rendelkezünk néhány díszpárnával, akkor elegendő csak a párnahuzatokat cserélgetni. Ennek a legnagyobb előnye, hogy 

  • a díszpárna huzatok tárolása kevsebb helyet vesz igénybe, szemben pl. ha komplet díszpárnákat (párnahuzat + díszpárna töltet) vásárolunk 
  • olcsóbb, hiszen egy díszpárna bélést szükséges csak megvenni, és ehhez többféle díszpárnahuzatot 
  • ízlásünknek, évszaknak, ünnepeknek, kedvünknek megfelelő díszpárna huzatot tudunk választani, ezzel az apró dekorációs kiegészítővel pedig feldobjuk a lakásunkat, erkélyünket, teraszukat 

Mire figyeljünk, amikor díszpárna huzatot vásárolunk?

Díszpárna anyaga

A használatnak megfelelő díszpárna huzatot vásároljun pl. ha kültéren használjuk, akkor érdemes vízálló vagy vízhatlan díszpárnahuzatot váálasztani. A vízhatlan azt jelenti, hogy párás időben, kisebb vízterhelés, kisebb eső esetén a huzat a díszpárna bélését szárazon tartja (pl. poliészter anyagok), a vízhatlan ugyanakkor nagyobb esőben sem engedi be a vízet (pl. neilon textil). A vízhatlan anyagok tapintása kevésbé kellemes, az anyag rideg ezért elsősorban vízálló anyagból készült díszpárna huzat vásárlását javasoljuk. Abban az esetben is képes egy textil a párának, víznek kisebb ideig ellenállni ha pl. impregnált felülettel rendelkezik. Pl. a webshop kínálatában szereplő lenvászon anyagból készült díszpárna huzataink ezért alkalmasak a kültéri használatra.  

Díszpárna mérete

külnböző méretű díszpárna huzatok léteznek. Pl. az IKEA díszpárnák mérete sok esetben eltérnek a piacon kapható díszpárna huzatok méretétől (pl. 40*58 cm), így csak az IKEA díszpárna huzattal együtt használható. Ezzel ellentétben pl. a JYSK díszpárnák esetében a kínált díszprána huzat méretében nagy a választk, azonban párnabelsők között csak néhány méret érhető el, így vagy már rendelkezünk olyan méretű párnabelsővel amilyen huzatot választunk, vagy máshol kell azt beszerezni. A leggyakoribb méretű díszpárna huzat 40x40 cm, de nem ritka az olyan díszpárna huzat sem, aminek a mérete 45x45 cm. A díszpárnák között vannak olyanok amelyek óriás méretűek, ezek jellemzően pl. 60x60 cm, 70x70 cm nagyságúak. Ezeket az óriás díszpárnákat előszeretettel hasznljuk akkor amikor pl. nem szeretnénk több díszpárnát csak egyet, de óriás méretben, vagy amikor olyan óriás díszpárna huzatot vásárolunk aminek a mintája, vagy a huzaton szereplő grafikát szeretnénk kihangsúlyozni és ehhez a kisebb díszpárna huzat nem megfelelő. A nagy díszpárna hátránya viszont az, hogy nagyon nehéz díszpárna huzatot vásárolni ezekre a méretű díszpárnákra, hiszen kisebb kínálattal fogunk találkozni. Előnye azonban egyértelműen az, hogy kényelmesebb és a minta is sokkal látványosabb. 

Díszpárna színe

A díszpárna huzatunk választásakor érdemes végig gondolni azt, hogy pl. milyen bútorokkal, textúrákkal, színekkel együtt szeretnénk használni.

Türkíz díszpárna 

Az egyik legnépszerűbb a türkíz díszpárna, ami lényegében a kéknek egy árnyalata és nagyon jól harmonizál más színekkel is (kínálatunkban itt vannak a türkíz kék díszpárnák).  A türkiz egy élénk és vibráló szín, amely általában a zöld és a kék között helyezkedik el a színskála valahol a kékség és az égszínkék között. Frissességet és élénkséget sugároz, emlékeztetve az embereket a tengerre vagy az égboltra. A türkiz gyakran összekapcsolódik a nyárral, a tengerparttal és a trópusi környezettel. Jellemzően frissítő hatással bír és vidámságot sugároz. Ez a szín sokszor hozzákapcsolódik a nyugalomhoz és a harmóniához is, hasonlóan a tenger által sugárzott nyugalmat és békét idézi fel. A türkiz általában pozitív érzelmeket kelt és gyakran kapcsolják hozzá a tisztaságot és a tiszta gondolatokat. A színtől függően, a türkiz lehet élénkebb vagy pasztellszerűbb árnyalatú is, így változatos hangulatokat és jelentéseket hordozhat magában.

Zöld díszpárna

A türkíz díszpárna mellett, nagyon népszerű a zöld díszpárna, ami a természet, az élet és a frissesség szimbóluma (kínálatunkban itt vannak a zöld díszpárnák). A színskála széles skáláját képviseli, a sötétebb, mélyebb árnyalatoktól (mint az erdő zöldje) a világosabb, élénkebb tónusokig (mint a gyep zöldje vagy a lime színe). Az emberi pszichére gyakorolt hatása sokrétű. Általában nyugtató és nyugodt hatást kelt, ami összekapcsolódik a természettel, a megújulással és a harmóniával. A zöld szín gyakran társítva van a reménységgel, az újrakezdéssel és az egészséggel. Emellett a zöld a frissesség és a termékenység szimbóluma is lehet. Ez a szín sokféle árnyalatot és jelentést hordozhat magában. Például a sötétebb zöldek gyakran nyugalmat és stabilitást sugároznak, míg a világosabb, élénkebb árnyalatok energiát és élénkséget közvetítenek. A zöldnek fontos szerepe van a környezettudatosság, a fenntarthatóság és az ökológiai tudatosság kifejezésében is. Emellett a szín az egyensúly, a növekedés és az egészség szimbóluma is lehet.

Sárga díszpárna

A zöld és a türkíz díszpárna mellett a sárga díszpárna az amit sokan választanak, amikor a laksuk, teraszuk, erkélyük dekorálását végzik, hiszen a sárga egy élénk és vidám szín, amely általában a napfény, a boldogság és az optimizmus szimbóluma (kínálatunkban itt vannak a sárga díszpárnák). A színskála széles skáláját öleli fel, az enyhe, pasztellszerű árnyalatoktól (mint a halvány sárga) egészen az élénk, erőteljes tónusokig (mint a nap sárgája vagy a citrom színe). Pszichológiailag a sárga gyakran társul a derűvel, az örömmel és a kreativitással. Egyes esetekben fokozhatja az éberséget és az összpontosítást is. Az élénk sárga színek serkentő hatásúak lehetnek, míg a pasztellszínek inkább nyugtatóak lehetnek. A sárga szín gyakran kapcsolódik a napenergiához és a melegséghez, így összekapcsolódik a vitalitással és az életerővel. Ugyanakkor a túlzott sárga használat esetén a figyelemfelkeltő és türelmetlenséget keltő hatás is előfordulhat.