A kültéri kényelem szakértője!

Asztalok, székek

A kerti asztalok, székek kategóriában található bútorokat különböző felhasználási igények, minőségi besorolás, adottságok, lakberendezési stílusok szerint csoportosítottuk a vásárlóink számára. A választékban ezért megtalálhatóak erkély és terasz asztalok, székek, kerti étkező asztalok, kerti értkezőszékek, dohányzóasztalok, kis asztalok, amik kifejezetten kültéri használatra lettek tervezve. 

Kerti asztalok és székek vásárlása során, érdemes figyelembe venni néhány fontos szempontot:

  • Méret: A kerti bútorok mérete nagyban függ attól, hogy mekkora terület áll rendelkezésre. A kisebb erkélyeken, terekben érdemes kisebb méretű pl. összecsukható kerti bútort, vagy egymásba rakható kerti széket, vagy bistró/kávézó szettben gondolkodni, míg nagyobb teraszokra, kertekbe több személyes, akár bővíthető étkező asztalok és székek lehetnek ideálisak.
  • Anyag: A kerti bútorok anyaga nagyon fontos szerepet játszik a tartósság és az időjárásállóság szempontjából. A legnépszerűbb anyagok közé tartozik a fa, a fém, a műanyag és a fonott anyagok. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bútorok élettartalma növelhető, ha nem tesszük ki azokat tartós napsugárzásnak, erős UV-nak, fagynak, hőnek. Ezért javasolt használaton kívül lefdve, letakarva tartani, vagy fedett, árnyékolt helyen elhelyezni, így hosszú éveken keresztül élvezhető marad a bútorzat.
  • Kényelem: A kényelem fontos szempont a kerti bútorok kiválasztásakor. Ha a teraszon tervezel főzni vagy grillpartyt rendezni, akkor a megfelelő méretű pl. több személy kényelmes leültetésére alkalmas étkezőasztal és székek szükségesek. Ha azonban csak pihenni szeretnél az erkélyen, teraszon és élvezni a napsütést, a jó időt és minden gondot magad mögött hagyva feltöltődni, akkor egy kényelmes párnázott, puha karosszékeket vagy hintaágyat, esetleg napozóágyat is érdemes beszerezni.
  • Funkció: A kényelem mellett fontos szempont a funkcionalitás, hogy mire szeretnénk használni az erkélyünket, teraszunkat. Például ha neked a kültéri étkezés a legfőbb célod, akkor érdemes kerti étkező székben és étkezőasztalban gondolkodnod, vagy ha a relaxáció, pihenés a legfőbb célod, akkor napozóágy, egy kényelmes kerti fotel egy kisebb dohányzóasztallal az ideális választás. 
  • Stílus: A kerti bútorok formavilága, kialakítása, anyaga, színe rendkívül dominánsan meghatározza a teret. A klasszikus fa kerti bútorokkal egy hagyományosabb stílust teremthetsz, míg a modern műanyag bútorokkal egy minimalisa külsőt adhatsz az erkélynek, terasznak. Különféle lakberendezési stílusból lehet választani, legyen az távol-keleti, minimalista, modern, skandináv, retró, loft stb. Ezek közül sok megtalálható a kínálatunkban.
  • Ár: A kerti asztalok, székek ára nagyban függ az anyagtól, a mérettől és a kiválasztott stílustól. Az árak nagyon széles skálán mozognak, így fontos előre megtervezni, hogy mekkora összeget szánnál a bútorokra.

Amennyiben esetleg nem találtad meg a kedvedre való terméket, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot (ide kattintva).  Írd le, hogy mik az elképzeléseid, milyen szempontokat vegyünk figyelembe, esetleg küldj egy hasonló képet az elképzelt termékről és a számos hazai, nemzetközi beszállítói partnerünk közreműködésével elérhetővé tesszük a számodra a terméket. Számunkra a legfontosabb a Te elégedettséged!

Válogass kedvedre a többit bízd ránk!