A kültéri kényelem szakértője!

Blog

Kevés hely van az erkélyen? Megmutatjuk, mi a megoldás

2024.02.10 12:25
Kevés hely van az erkélyen? Megmutatjuk, mi a megoldás

A kis erkélyek berendezése sokszor nagyon nehéz feladat, mert amellett hogy kültéri UV és vízálló bútorokat, berendezési tárgyakat kell beszereznünk, még annak a néhány négyzetméternek a funkcionális kihasználását is meg kell oldani. Ennek egyik lehetséges módja az, ha olyan kültéri székeket, asztalt választunk, amelyek pl. használaton kívül el vagy összepakolhatóak, így további helyet nyerve az erkélyen. A panel lakások erkélye, vagy a budapest belváros polári lakásainak erkélye, vagy éppen az új építésű lakások erkélye is lehet kicsi, vagy éppen lehet igényünk arra, hogy a rendelkezésre álló teret a legtöbb felhasználási igény szerint egyszerűen alakítani tudjuk. Ebben a bejegyzésben a raksolható székeket mutatjuk be, ami az egyik lehetséges megoldás az imént felvázolt problémákra,igényekre.

Rakásolható székek, helytakarékos megoldás kis erkélyére, teraszokra

A rakásolható székek olyan kültéri és beltéri székek, amelyek egymásra helyezhetők, így kevesebb helyet foglalnak el, mint ha külön-külön állnának. A rakásolható kültéri székek praktikus választásnak számítanak, ha gyakran szükség van extra ülőhelyekre, például vendégek fogadásakor, rendezvények szervezésekor, vagy kis lakásokban.

Miért praktikus választás a rakásolható szék?

A rakásolható székeknek több előnye is van, amelyek miatt praktikus választásnak számítanak. Ezek az előnyök a következők:

  • Helytakarékosak: A rakásolható székek kevesebb helyet foglalnak el, mint a hagyományos székek, mert egymásra helyezhetők. Ez különösen hasznos lehet kis lakásokban, vagy olyan helyeken, ahol sok székre van szükség, de kevés a hely. Például egy étteremben, egy konferenciateremben, vagy egy iskolában.
  • Könnyen szállíthatók: A rakásolható székek könnyebben szállíthatók, mint a hagyományos székek, mert egyszerre több széket is lehet mozgatni. Ez megkönnyíti a székek elrendezését, áthelyezését, vagy tárolását. Például egy esküvőn, egy rendezvényen, vagy egy kiállításon.
  • Kényelmesek: A rakásolható székek nemcsak praktikusak, hanem kényelmesek is. A legtöbb rakásolható szék kárpitozott, párnázott, vagy műanyag ülő- és hátlappal rendelkezik, amely biztosítja az ülőkomfortot. Néhány rakásolható széknek még kartámasza is van, ami még kényelmesebbé teszi az ülést.
  • Sokoldalúak: A rakásolható székek sokoldalúak, mert különböző helyeken és célokra használhatók. A rakásolható székek alkalmasak beltéri és kültéri használatra is, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek. A rakásolható székek különböző stílusokban, színekben, és formákban kaphatók, így könnyen illeszkednek a környezethez és a berendezéshez.
  • Rugalmasság: A rakásolható székek gyorsan elővehetők és elrakhatók, így alkalmazkodnak a különböző igényekhez. Ha egy nyári estén váratlanul több vendég érkezik, vagy nagyobb teret szeretnénk kialakítani a teraszon, egyszerűen elővehetünk vagy elrakhatunk annyi széket, amennyire szükség van. A rakásolható székek könnyen mozgathatók és szállíthatók is, ha másik helyre szeretnénk vinni őket.
  • Stílus: A rakásolható székek sokféle kivitelben kaphatók, így könnyen megtalálhatjuk azt, ami illik a lakásunkhoz, vagy a rendezvényünk hangulatához. A rakásolható székek nemcsak praktikusak, hanem esztétikusak is, és hozzájárulnak a kényelmes és kellemes légkörhöz.

Mikor érdemes rakásolható kerti székeket vásárolni?

A rakásolható kerti székek akkor érdemes vásárolni, ha szeretnénk a kertünket, teraszunkat, vagy erkélyünket kényelmes és praktikus ülőhellyé varázsolni. A rakásolható kerti székek tökéletesek a szabadtéri pihenéshez, étkezéshez, vagy baráti összejövetelekhez. A rakásolható kerti székek előnyei a következők:

  • Időjárásállóak: A rakásolható kerti székek időjárásálló anyagból készülnek, mint például fém, fa, műanyag, vagy textil. Ez azt jelenti, hogy ellenállnak a napfénynek, a nedvességnek, a hőnek, és a hidegnek. Így nem kell aggódnunk, hogy a székek kifakulnak, rozsdásodnak, repedeznek, vagy deformálódnak.
  • Könnyen tisztíthatók: A rakásolható kerti székek könnyen tisztíthatók, mert nem szívják magukba a szennyeződést. A legtöbb rakásolható kerti szék nedves ruhával vagy szivaccsal letörölhető, vagy lemosható. Néhány rakásolható kerti széknek levehető és mosható huzata is van, ami még egyszerűbbé teszi a tisztítást.
  • Könnyen tárolhatók: A rakásolható kerti székek könnyen tárolhatók, mert egymásra rakhatók.

Az Instantbalcon webshop kínálatában számos rakásolható szék érhető el (ide kattintva).

Milyen rakásolható székek vannak?

A rakásolható székek két nagy csoportra oszthatók: kültéri és beltéri székekre. A kültéri székek olyan anyagból készülnek, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, például fém, műanyag, rattan, vagy fa. A kültéri székek általában nem párnázottak, vagy csak kevés párnázással rendelkeznek, hogy könnyen tisztíthatók és száradók legyenek. A kültéri székek ideálisak kertbe, teraszra, erkélyre, vagy nyilvános helyekre, mint parkok, kávézók, vagy éttermek.

A beltéri székek olyan anyagból készülnek, amely meleg és otthonos hatást kelt, például fa, bőr, szövet, vagy plüss. A beltéri székek gyakran párnázottak, hogy kényelmesebbek legyenek, és jobban illeszkedjenek a lakberendezéshez. A beltéri székek alkalmasak nappaliba, étkezőbe, hálószobába, vagy irodába.

A rakásolható székek különböző formájúak és színűek lehetnek, attól függően, hogy milyen stílusúak és funkciójúak. Vannak egyszerű, letisztult vonalú székek, amelyek könnyen illeszkednek bármilyen környezetbe, és vannak díszesebb, ívelt, vagy karfás székek, amelyek hangsúlyosabbak és elegánsabbak. A színek is változatosak, a semleges fehér, fekete, szürke, vagy barna árnyalatoktól a vidám piros, zöld, kék, vagy sárga színekig.

Mikor érdemes rakásolható kerti széket venni?

A rakásolható kerti székek akkor érdemes venni, ha a következő szempontok fontosak:

  • Időjárásállóság: A rakásolható kerti székek olyan anyagból készülnek, amely ellenáll a napfénynek, a nedvességnek, a hőmérséklet-ingadozásnak, és a korróziónak. Így a rakásolható kerti székek hosszú ideig megőrzik a szépségüket és a tartósságukat, és nem kell aggódni, hogy elszíneződnek, eldeformálódnak, vagy elrozsdásodnak.
  • Tisztíthatóság: A rakásolható kerti székek könnyen tisztíthatók, hiszen általában nem szívják magukba a szennyeződéseket, és nem tapadnak rájuk a portól. Így a rakásolható kerti székek nem igényelnek különleges ápolást, elég egy nedves ruhával áttörölni őket, vagy lemosni őket vízzel.
  • Kényelem: A rakásolható kerti székek kényelmes ülőfelülettel és kartámaszokkal rendelkeznek, így hosszabb ideig is kényelmesen el lehet üldögélni rajtuk. A rakásolható kerti székekhez külön székpárnákat is lehet vásárolni, amelyek még puhábbá és melegebbé teszik az ülést, és színt is visznek a kertbe.

Mikor érdemes rakásolható étkező széket beszerezni?

A rakásolható étkező székek akkor érdemes beszerezni, ha a következő szempontok fontosak:

  • Helytakarékosság: A rakásolható étkező székek egymásra rakva kevesebb helyet foglalnak el, mint külön-külön. Így kis étkezőkben, vagy olyan helyeken, ahol nincs sok tárolóhely, praktikus megoldás a rakásolható étkező szék. A rakásolható étkező székek könnyen elrejthetők egy szekrényben, egy sarokban, vagy akár egy asztal alatt is.
  • Rugalmasság: A rakásolható étkező székek gyorsan elővehetők és elrakhatók, így alkalmazkodnak a különböző igényekhez. Ha több vendég érkezik, vagy nagyobb teret szeretnénk kialakítani, egyszerűen elővehetünk vagy elrakhatunk annyi széket, amennyire szükségünk van.
  • Stílus: A rakásolható étkező székek sokféle kivitelben kaphatók, így könnyen megtalálhatjuk azt, ami illik az étkezőnk stílusához és hangulatához. A rakásolható étkező székek nemcsak praktikusak, hanem esztétikusak is, és hozzájárulnak a kellemes és meghitt étkezéshez.

Esküvőkön, rendezvényeken, kiállításon miért előnyös a rakásolható szék használata?

A rakásolható székek akkor előnyösek, ha nagyobb létszámú vagy változó igényű eseményeket szervezünk, mint esküvők, rendezvények, vagy kiállítások. A rakásolható székek előnyei ilyenkor a következők:

  • Helytakarékosság: A rakásolható székek egymásra rakva kevesebb helyet foglalnak el, mint külön-külön. Így több széket lehet elhelyezni egy adott területen, vagy több teret lehet szabadon hagyni más célra. A rakásolható székek könnyen elrejthetők egy szekrényben, egy sarokban, vagy akár egy asztal alatt is, ha nincs rájuk szükség.
  • Rugalmasság: A rakásolható székek gyorsan elővehetők és elrakhatók, így alkalmazkodnak a különböző igényekhez. Ha több vendég érkezik, vagy más elrendezést szeretnénk kialakítani, egyszerűen elővehetünk vagy elrakhatunk annyi széket, amennyire szükség van. A rakásolható székek könnyen mozgathatók és szállíthatók is, ha másik helyre szeretnénk vinni őket.
  • Stílus: A rakásolható székek sokféle kivitelben kaphatók, így könnyen megtalálhatjuk azt, ami illik az esemény témájához, színvilágához, és hangulatához. A rakásolható székek nemcsak praktikusak, hanem esztétikusak is, és hozzájárulnak a professzionális és elegáns megjelenéshez.

Esküvőre, rendezvényekre, vagy éppen erkélyre teraszra ajánljuk pl. a Kis helyigényű rakásolható erkély székünket - Fedra New, ami azon túl, hogy egymásba rakható, UV és vízálló megerősített műanyagból készült és nagyon szép kültéri szék. Három színben érhető el fekete, fehér és sárga. A webshoban 25.900 Ft-ért lehet megvásárolni.

Fekete színben:

 

Fehér színben:

Sárga színben

Hogyan ápoljuk a beltéri és a kültéri rakásolható székeket?

A rakásolható székek ápolása nem igényel sok időt és energiát, de néhány alapvető szabályt érdemes betartani, hogy hosszú ideig megőrizzük őket.

  • A beltéri rakásolható székek ápolása: A beltéri rakásolható székek ápolása függ az anyaguktól. A fából készült székeket rendszeresen portalanítsuk, és időnként kezeljük olajjal vagy viasszal, hogy megőrizzük a fényüket és a színüket. A bőrből, szövetből, vagy plüssből készült székeket rendszeresen porszívózzuk, és szükség esetén mossuk le vagy tisztítsuk meg a párnázatot. A székpárnákat is rendszeresen mossuk ki, vagy cseréljük ki, ha elhasználódnak vagy elszíneződnek.
  • A kültéri rakásolható székek ápolása: A kültéri rakásolható székek ápolása függ az anyaguktól és az időjárástól. A fém, műanyag, vagy rattan székeket rendszeresen mossuk le vízzel, és szükség esetén töröljük szárazra. Ha a székek rozsdásodnak, vagy elszíneződnek, használjunk speciális tisztítószert vagy festéket. A fából készült székeket rendszeresen portalanítsuk, és időnként kezeljük olajjal vagy viasszal, hogy megvédjük őket a nedvességtől és a repedezéstől. A székpárnákat is rendszeresen mossuk ki, vagy cseréljük ki, ha elhasználódnak vagy elszíneződnek. Ha a székeket nem használjuk, vagy hosszabb ideig tároljuk, takarjuk le őket egy ponyvával, vagy vigyük be őket egy fedett helyre.

Ebben a blog cikkben bemutattuk, hogy milyen előnyökkel jár a rakásolható kerti szék használata, különösen akkor ha helytakarékos széket keresünk, erkélyre, teraszra, esküvőre, rendezvényre, kiállításra.