A kültéri kényelem szakértője!

Blog

Tudtad, hogy a legtöbben nem megfelelő napernyőt választanak

2023.06.22 07:22
Tudtad, hogy a legtöbben nem megfelelő napernyőt választanak

A nyár közeledtével sokan szeretnének élvezni a kerti pihenést, de nem mindenki szereti a tűző napot. Egy jó napernyő segíthet megóvni a bőrünket és a szemünket a káros UV-sugárzástól, valamint kellemes árnyékot biztosít a kerti bútoroknak és a növényeknek. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb napernyőt? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Milyen típusok és méretek közül válogathatunk? Ebben a blog bejegyzésben bemutatjuk a napernyők fő jellemzőit és előnyeit, valamint néhány tippet adunk a vásárláshoz.

Napernyő mérete

A napernyő méretét befolyásolja az a terület, amit árnyékolni szeretnénk, valamint az a hely, ahová elhelyezzük a napernyőt. Ha túl kicsi vagy túl nagy napernyőt választunk, akkor nem érjük el a kívánt hatást, sőt akár zavaró is lehet. A napernyők átmérője általában 160-500 cm között mozog, de vannak téglalap alakú vagy félköríves változatok is. A leggyakoribb méret az 300 cm-es átmérőjű napernyő, amely alkalmas egy 4-6 személyes asztal vagy egy kisebb kanapé árnyékolására. Ha nagyobb területet szeretnénk lefedni, akkor választhatunk 400 cm-es vagy akár 500 cm-es átmérőjű óriás napernyőt is, amely akár egy egész teraszt vagy medencét is takarhat. Természetesen ezekhez nagyobb és stabilabb napernyőtalp is szükséges.

Napernyő típusa

A napernyők alapvetően két csoportra oszthatók:

  • középoszlopos
  • függő napernyők.

A középoszlopos napernyők azok, amelyeknek az ernyője középen van rögzítve egy oszlophoz, amely általában egy talpon áll. Ezek az egyszerűbb és olcsóbb változatok, amelyek könnyen mozgathatók és tárolhatók. Hátrányuk viszont, hogy az oszlop zavarhatja az asztal alatti teret vagy a kilátást.

A függő napernyők azok, amelyeknek az ernyője oldalt van rögzítve egy íves vagy hajlított oszlophoz, amely egy talpon vagy egy falra szerelhető tartón áll. Ezek a modern és praktikus változatok, amelyek több teret és jobb kilátást biztosítanak. Előnyük, hogy forgathatók és dönthetők, így könnyen igazíthatók a nap állásához. Hátrányuk viszont, hogy drágábbak és hátrányuk viszont, hogy drágábbak és nehezebben mozgathatók és tárolhatók. A függő napernyők között vannak balkon napernyők is, amelyek kifejezetten kis helyekre alkalmasak, és a korláthoz vagy a falhoz rögzíthetők.

Napernyő anyaga

A napernyő anyagát két részre bonthatjuk:

  • az ernyő vászonra
  • tartóoszlop anyagára

Az ernyő vászonnak ellenállónak és vízállónak kell lennie, valamint védenie kell a UV-sugárzástól. A leggyakoribb anyag a poliészter, amely könnyű, színtartó és mosható. A poliészter ernyők fényállóságát általában egy skálán jelölik meg 1-től 8-ig, ahol 8 a legjobb. A poliészteren kívül más anyagok is használatosak, mint például a poliakril vagy a pamut. A tartóoszlop anyagának szilárdnak és rozsdamentesnek kell lennie. A leggyakoribb anyag az alumínium, amely könnyű, erős és időjárásálló. Az alumíniumon kívül más anyagok is használatosak, mint például az acél vagy a fa.

Napernyő árak

A napernyő ára függ a mérettől, a típustól, az anyagtól és a minőségtől. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb, modernebb és tartósabb egy napernyő, annál drágább. A napernyők ára általában 5 000 Ft-tól 200 000 Ft-ig terjed, de vannak ennél olcsóbb vagy drágább változatok is. A napernyő árát befolyásolja az is, hogy tartalmazza-e az ernyőtartót vagy a védőhuzatot. Ezeket gyakran külön kell megvásárolni, ami tovább növelheti a költségeket.

Napernyők vásárlása

Ha napernyőt szeretnénk vásárolni, akkor érdemes több helyen is körülnézni és összehasonlítani az ajánlatokat. A napernyőket megvásárolhatjuk online vagy személyesen is. Az online vásárlás előnye, hogy nagyobb a választék és könnyebben össze tudjuk hasonlítani az árakat és a véleményeket. Hátránya viszont, hogy nem tudjuk megfogni vagy kipróbálni a terméket, és esetleges szállítási vagy garanciális problémák adódhatnak. Amennyiben napernyőt szeretnél vásárolni, akkor a webshopban számos lehetőség közül választhatsz, ha ide kattintasz.

A személyes vásárlás előnye, hogy élőben láthatjuk és tapinthatjuk a terméket, valamint tanácsot kérhetünk az eladótól. Hátránya viszont, hogy kevesebb a választék és nehezebb az ár-érték arányt megtalálni.

Reméljük, hogy ez a blog bejegyzés segített tisztábban látni a napernyők világát, és könnyebbé tette a döntést. Ha napernyőt szeretnél vásárolni, akkor nézd meg a napernyők széles választékát a weboldalunkon. Itt megtalálhatod a legjobb minőségű és árú napernyőket, valamint más kerti termékeket is. Ne habozz, rendeld meg még ma a napernyődet, és élvezd a nyári napokat árnyékban!

Köszönjük, hogy elolvastad ezt a blog bejegyzést. Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal és kövesd a blogunkat további hasznos cikkekért. Ha kérdésed vagy véleményed van a napernyőkről, írd meg nekünk a hozzászólásokban. Szívesen halljuk a tapasztalataidat és tanácsaidat.