A kültéri kényelem szakértője!

Blog

Saját wellnes központ az erkélyen, lehetséges?

2023.06.01 07:52
Saját wellnes központ az erkélyen, lehetséges?

Szeretnéd, ha az erkélyed vagy teraszod egy kis wellness központ lenne, ahol lazíthatsz és kényeztetheted magad? Szeretnéd, ha a wellness nemcsak a testednek, hanem a lelkednek is jót tenne? Akkor ez a cikk neked szól. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel átalakíthatod az erkélyed vagy teraszod wellness központtá, és megteremtheted a saját spa élményedet.

1. Tegyél ki egy medencét vagy jakuzzit 

Ha szereted a vízben való lubickolást és masszírozást, akkor tegyél ki egy medencét vagy jakuzzit az erkélyedre vagy teraszodra. Szerezz be egy olyan medencét, jakuzzit, ami megfelel az erkély vagy terasz méretének és teherbírásának. Figyelj arra, hogy megfelelően csatlakoztasd a víz- és áramellátást, és rendszeresen tisztítsd és fertőtlenítsd a vizet. Ha van rá lehetőséged, akkor tegyél ki egy napernyőt, hogy védve legyél az időjárás viszontagságaitól. 

2. Tegyél ki egy napozóágyat vagy hintaágyat 

Ha szereted a napozást és a pihenést, akkor tegyél ki egy napozóágyat vagy hintaágyat az erkélyedre vagy teraszodra. Szerezz be egy olyan napozóágyat, hintaágyat, ami kényelmes és időjárásálló. Figyelj arra, hogy megfelelően rögzítsd a talajhoz vagy a falhoz, és rendszeresen tisztítsd és szellőztetsd. Ha van rá lehetőséged, akkor tegyél ki egy párnát vagy takarót is, hogy melegebb és puhaabb legyen. 

3. Tegyél ki egy aromaterápiás diffúzort és gyertyát 

Ha szereted az illatokat és a relaxálást, akkor tegyél ki egy aromaterápiás diffúzort vagy gyertyát az erkélyedre vagy teraszodra. Szerezz be egy olyan diffúzort vagy gyertyát, ami biztonságos és minőségi. Figyelj arra, hogy megfelelően csatlakoztasd az áramellátást vagy gyújtsd meg a kanócot, és rendszeresen cseréld le az illóolajat vagy viaszt. Ha van rá lehetőséged, akkor tegyél ki néhány növényt vagy virágot is, hogy természetesebb legyen az illat. 

4. Tegyél ki egy hangulatvilágítást és zenét 

Ha szereted a fényeket és a hangokat, akkor tegyél ki egy hangulatvilágítást vagy zenét az erkélyedre vagy teraszodra. Szerezz be egy olyan világítást vagy zenét, ami hangulatos és kellemes. Figyelj arra, hogy megfelelően csatlakoztasd az áramellátást vagy az akkumulátort, és rendszeresen állítsd be a fényerőt vagy a hangerőt. Ha van rá lehetőséged, akkor tegyél ki néhány lámpást vagy girlandot is, hogy romantikusabb és varázslatosabb legyen az este. 

5. Tegyél ki egy italt- és harapnivalót

Ha szereted a finom italokat és harapnivalókat, akkor tegyél ki egy ital- vagy harapnivaló kínálatot az erkélyedre vagy teraszodra. Szerezz be egy olyan ital- vagy harapnivaló kínálatot, ami friss és ízletes. Figyelj arra, hogy megfelelően tárold és tálald az italokat és harapnivalókat, és rendszeresen pótold őket. Ha van rá lehetőséged, akkor tegyél ki néhány tányért vagy poharat is, hogy elegánsabb és kényelmesebb legyen a fogyasztás. 

Összefoglalás 

Az erkély vagy terasz egy olyan hely, ahol megteremtheted a saját kis wellness központod. Ha kiteszel egy medencét vagy jakuzzit, egy napozóágyat vagy hintaágyat, egy aromaterápiás diffúzort vagy gyertyát, egy hangulatvilágítást vagy zenét, egy ital- vagy harapnivaló kínálatot, akkor átalakíthatod az erkélyed vagy teraszod egy kis wellness központtá. Próbáld ki ezeket a tippeket, és alakítsd át az erkélyed vagy teraszod egy kis wellness paradicsommá.